Sanavalinnat sosiaalisessa mediassa paljastavat persoonallisuutesi markkinointiviestinnän kohdentamiseksi

Millaiselta näytän muiden silmissä? Millainen oikeastaan olen? Oma persoona on ehtymätön mysteeri. Siksi uudet tavat jäsentää tietoa herättävät uteliaisuutta.

Ohjelmistoyhtiö IBM:n tutkija Michelle Zhou on tutkinut IBM:n työntekijöiden profiileja. Hän on verrannut julkisia Twitter-viestejä samojen henkilöiden yhtiön sisäisessä sosiaalisessa mediassa IBM Connectissa jakamiin tietoihin itsestään ja väittää pystyvänsä näiden Twitter-viestien perusteella kuvaamaan henkilöitä osuvasti. (IBM researcher can decipher your personality from looking at 200 of your tweets).

Uutinen herätti uteliaisuutta - ketäpä ei kiinnostaisi algoritminen peilikuva omasta itsestä.

Sosiaalisen median sanavalinnat kiinnostavat myös kielen ja persoonallisuuden tutkijoita, jotka ovat päätelleet Facebook-viesteistä mm. että liikunnallinen elämä pitää tunne-elämän tasapainossa (Personality, Gender, and Age in the Language of Social Media: The Open-Vocabulary Approach) (via BusinessInsider).

Osuvan profiloinnin teknologian käytännön sovellutukset ovat rajattomat: markkinoinnin tehokas kohdentaminen, oikeanlaisten osaajien rekrytointi, toisinajattelijoiden seulonta yhteiskunnissa joissa sananvapaus halutaan pitää sopivasti viranomaisten hyppysissä...

Sosiaalisen median seurannan ammattilaiset, kertokaahan, missä somekäyttäjien tekstin ja kielen analysointi jo näkyy käytännön tuotteissa?

Osta viikko somelomaa vitosella

Empire Avenue on sosiaalisen median metriikkaa pelillisesti tarjoava verkostoitumispalvelu, jonka jäsenet ostavat ja myyvät toistensa osakkeita. Tämä liittymislinkki kartuttaa minun pelitilini saldoa.

someloma

Niin kovaa työtä somemaineen kartuttaminen on, että ellei halua loman aikana vähenevän nettiaktiivisuuden vaikuttavan negatiivisesti pörssikurssiinsa, voi tilillleen ostaa yhdestä neljään viikkoa mittauspaussia. Maksu virtuaalisella Eaves -valuutalla tai todellisilla taaloilla.

Pages

Subscribe to Tuhat sanaa RSS